ZUPA GOㄔBKOWA |
SKxDNIKI 4 PORCJE 300 g mielonego mi瘰a 1 por 1/2 cebuli 1 marchewka 2 造磬i oliwy + 1 造磬a mas豉 40 g ry簑 1/4 kapusty w這skiej 2 litry bulionu 1 puszka pomidor闚 1 造磬a koncentratu pomidorowego s鏊, pieprz, 1 造瞠czka papryki w proszku, 1 造瞠czka oregano, 1/2 造瞠czki tymianku 1 造磬a posiekanego koperku..........PRZYGOTOWANIE W du篡m garnku rozgrza oliw, doda mielone mi瘰o i dok豉dnie obsma篡 je z ka盥ej strony, a mi瘰o zacznie si rumieni. Doda posiekanego pora i cebul pokrojon w kosteczk oraz mas這 i sma篡 mieszaj鉍 przez ok. 5 minut. Doda obran i start na du篡ch oczkach marchewk, s鏊, pieprz i reszt przypraw, wymiesza, sma篡 przez ok. 2 minuty. Wla gor鉍y bulion i zagotowa. Doda drobno posiekan kapust oraz suchy ry. Przykry i gotowa przez ok. 15 minut, do mi瘯koci ry簑. Doda rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotowa jeszcze przez ok. 3 minuty, na koniec doda koperek. PROPOZYCJA PODANIA ziemniaki lub pieczywo... |