ZUPA GOㄔBKOWA
SKxDNIKI
4 PORCJE
300 g mielonego mi瘰a
1 por
1/2 cebuli
1 marchewka
2 造磬i oliwy + 1 造磬a mas豉
40 g ry簑
1/4 kapusty w這skiej
2 litry bulionu
1 puszka pomidor闚
1 造磬a koncentratu pomidorowego
s鏊, pieprz, 1 造瞠czka papryki w proszku, 1 造瞠czka oregano, 1/2 造瞠czki tymianku
1 造磬a posiekanego koperku..........PRZYGOTOWANIE
W du篡m garnku rozgrza oliw, doda mielone mi瘰o i dok豉dnie obsma篡 je z ka盥ej strony, a mi瘰o zacznie si rumieni.
Doda posiekanego pora i cebul pokrojon w kosteczk oraz mas這 i sma篡 mieszaj鉍 przez ok. 5 minut.
Doda obran i start na du篡ch oczkach marchewk, s鏊, pieprz i reszt przypraw, wymiesza, sma篡 przez ok. 2 minuty.
Wla gor鉍y bulion i zagotowa.
Doda drobno posiekan kapust oraz suchy ry. Przykry i gotowa przez ok. 15 minut, do mi瘯koci ry簑.
Doda rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotowa jeszcze przez ok. 3 minuty, na koniec doda koperek.
PROPOZYCJA PODANIA
ziemniaki lub pieczywo...


  PRZEJD NA FORUM