GRILLOWANY ŁOSOŚ Z MARCHEWKĄ |
![]() Składniki:400 g filetów z łososia 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 1 cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz cytrynowy, pieprz czarny 1 pęczek młodej marchewki 0,5 l bulionu warzywnego....Wykonanie: Rybę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną rybę skropić sokiem z cytryny i oliwą, następnie posypać przyprawami. Przyprawioną rybę zawijać w szynkę (każdy kawałek ryby owinąć plastrem szynki). Marchewki umyć, oskrobać. W garnku zagotować bulion i obgotować marchewki przez około 4-5 minut. Obgotowane marchewki wyjąć z bulionu. Na gorącym grillu układać kawałki ryby zawiniętej w szynkę i obgotowane marchewki, opiekać przez kilka minut z każdej strony. |