Zupa Owocowa Z Makaronem |
Składniki Na Zupę: 1 słoik litrowy kompotu truskawkowego 1 szkl. wydrylowanych czereśni lub wiśni * 450-550 ml wody lub soku czereśniowego 1 kisiel truskawkowy cukier do smaku * jeśli zupa będzie podawana tylko dzieciom, najlepiej użyjmy czereśni, ponieważ wiśnie to kwaśniejszy owoc i może być wybierany przez dzieci z zupy Składniki Dodatkowe: 150-200 g ugotowanego makaronu (polecam muszelki)...Przygotowanie: Do garnka wlać kompot truskawkowy. Dodać czereśnie/wiśnie. Doprowadzić do zagotowania na średnim płomieniu. Do oddzielnego naczynia wlać wodę/sok czereśniowy (na początku może to być 450 ml). Dodać kisiel. Wymieszać dokładnie. Wlać do gotującego się kompotu, delikatnie mieszając zupę do momentu ponownego zagotowania (gdyby zupa była za gęsta, można do niej wlać rezerwowe 50 lub 100 ml i ponownie zagotować) . Doprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostudzenia. Schłodzić. Podawać schłodzone wraz ugotowanym makaronem. |