Sałatka z pieczonych buraków z jabłkiem i selerem
Składniki
2 upieczone buraki (ok 400g)
1 kwaśne jabłko (np. szara reneta, bojken, antonówka)
2 łodygi selera naciowego
1 czerwona cebula
mały pęczek szczypiorku
sok z cytryny
200ml serka wiejskiego
1 łyżka tartego chrzanu (ze słoika)
sól
świeżo mielony pieprz...Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka z pieczonych buraków z jabłkiem i selerem

1. Buraki obrać, pokroić w kostkę.
Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
Seler naciowy umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Szczypiorek posiekać.
Serek posolić do smaku i doprawić pieprzem, dodać chrzan i wymieszać.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, wymieszać.
Smacznego!


  PRZEJDŹ NA FORUM