Wieprzowina z fasolą
Składniki
1,5 kg wieprzowiny , np.łopatki
500 g fasoli
250 ml soku pomidorowego
1 duża cebula
125 ml oleju
1/2 pęczka siekanej zielonej pietruszki
sól
pieprz...Sposób przygotowania przepisu:
Wieprzowina z fasolą

1. Mięso pokroić na nieduże kawałki. Cebulę posiekać.
W rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i cebulę, smażyć aż się zrumienią.
Oprószyć solą i pieprzem, dodać sok pomidorowy i dusić aż mięso będzie miękkie.
W oddzielnym naczyniu zagotować fasolę, odcedzić.
Do rondla z mięsem wlać 250 ml wody i wrzucić fasolę. Dusić razem do czasu aż woda
zostanie wchłonięta, a sos będzie gęsty.
Podawać gorące, posypane zieloną pietruszką


  PRZEJDŹ NA FORUM