Bagietki z makiem lub sezamem
SKŁADNIKI
KALKULATOR
JEDNOSTEK
woda

245 ml
sól

1 i 1/2 łyżeczki
oliwa

1 łyżka
mąka pszenna

370 g
mak

do obtoczenia
sezam

do obtoczenia
drożdże suche

1 i 1/2 łyżeczki...SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodaj do formy kolejno dodawaj składniki: woda, sól, cukier, mąka i drożdże. Nastaw program do wyrabiania ciasta albo bezpośrednio program na bagietki. Po tym czasie podziel ciasto na osiem równych kawałków. Uformuj bagietki, zwilż je pędzelkiem z wodą i obtaczaj raz w sezamie raz w maku. (W moim wypiekaczu można piec po 4 bagietki więc kolejne cztery wyrobię przed drugą fazą pieczenia). Piecz w wypiekaczu na odpowiednim programie. Po ukończeniu cyklu pieczenia pierwszych bagietek, wyrób nowe bagietki i upiecz je jak poprzednie. Podawaj lekko ciepłe z masłem.
Smacznego wesoły


  PRZEJDŹ NA FORUM