Bagietki z makiem lub sezamem |
SKŁADNIKI KALKULATOR JEDNOSTEK woda 245 ml sól 1 i 1/2 łyżeczki oliwa 1 łyżka mąka pszenna 370 g mak do obtoczenia sezam do obtoczenia drożdże suche 1 i 1/2 łyżeczki...SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodaj do formy kolejno dodawaj składniki: woda, sól, cukier, mąka i drożdże. Nastaw program do wyrabiania ciasta albo bezpośrednio program na bagietki. Po tym czasie podziel ciasto na osiem równych kawałków. Uformuj bagietki, zwilż je pędzelkiem z wodą i obtaczaj raz w sezamie raz w maku. (W moim wypiekaczu można piec po 4 bagietki więc kolejne cztery wyrobię przed drugą fazą pieczenia). Piecz w wypiekaczu na odpowiednim programie. Po ukończeniu cyklu pieczenia pierwszych bagietek, wyrób nowe bagietki i upiecz je jak poprzednie. Podawaj lekko ciepłe z masłem. Smacznego ![]() |