Hiszpańska zupa |
Składniki Ziemniaki duże4 szt. Cebule duże2 szt. Rosół z kury Knorr2 szt. ząbek czosnku6 szt. przecier pomidorowy250 ml pomidory400 g woda1,5 l Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżka Tymianek z Polski Knorr1 łyżka oliwa z oliwek2 łyżki.....Krok 1 Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Cebule pokrój w cienkie piórka. Czosnek obierz i posiekaj. Hiszpańska zupa – krok 2 Krok 2 Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć ziemniaki, cebulę i czosnek. Dopraw tymiankiem i papryką i smaż 7-10 minut, aż cebula się zeszkli. Hiszpańska zupa – krok 3 Krok 3 W tym czasie sparz, obierz i posiekaj w dość drobną kostkę pomidory. Hiszpańska zupa – krok 4 Krok 4 Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej wodą i dodaj kostki Knorr.Krok 5 Dodaj przecier i posiekane pomidory. Gotuj do miękkości ziemniaków. Zupę koniecznie trzeba podawać z pieczywem. |