Hiszpańska zupa
Składniki
Ziemniaki duże4 szt.
Cebule duże2 szt.
Rosół z kury Knorr2 szt.
ząbek czosnku6 szt.
przecier pomidorowy250 ml
pomidory400 g
woda1,5 l
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżka
Tymianek z Polski Knorr1 łyżka
oliwa z oliwek2 łyżki.....Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Cebule pokrój w cienkie piórka. Czosnek obierz i posiekaj.
Hiszpańska zupa – krok 2
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć ziemniaki, cebulę i czosnek. Dopraw tymiankiem i papryką i smaż 7-10 minut, aż cebula się zeszkli.
Hiszpańska zupa – krok 3
Krok 3
W tym czasie sparz, obierz i posiekaj w dość drobną kostkę pomidory.
Hiszpańska zupa – krok 4
Krok 4
Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej wodą i dodaj kostki Knorr.Krok 5
Dodaj przecier i posiekane pomidory. Gotuj do miękkości ziemniaków. Zupę koniecznie trzeba podawać z pieczywem.


  PRZEJDŹ NA FORUM