Ślimaczki z ciasta francuskiego |
Składniki: 1 ciasto francuskie 1 łyżka keczupy 1 łyżka majonezu zioła prowansalskie kawałek czerwonej papryki 1/2 kostki sera typu feta kilka plastrów żółtego sera zielone oliwki kilka suszonych pomidorów....Sposób wykonania: 1. Ciasto francuskie rozwinąć, keczup i majonez wymieszać i posmarować ciasto. Wyłożyć na całej powierzchni plastry żółtego sera. 2. Paprykę pokroić w kosteczkę, wyłożyć równomiernie na ciasto. Oliwki i suszone pomidory również drobniej pokroić i wyłożyć na ciasto. Dodać też pokrojony w kostkę ser typu feta. 3. Całość zwinąć w rulon. Pokroić w plastry o grubości 2cm. Ułożyć na płasko na blaszce do pieczenia. wierzch ciastek posypać ziołami prowansalskimi. 4. Piec ok 20 minut w 200 st.C (góra-dół). Podawać z sosem czosnkowym. |