Tort Pischinger
Składniki:
Tort Pischinger

4 okrągłe wafle
250g masła
150g gorzkiej czekolady
90g cukru
1 jajko
2 żółtka
60g mielonych orzechów laskowych
20ml rumu.....Sposób przygotowania:
Tort Pischinger
Jedno całe jajko i dwa żółtka unij na parze z cukrem, kiedy masa zbieleje i złapie temperaturę zdejmij miskę z nad pary i ubijaj aż do całkowitego ostudzenia. Masło rozetrzyj i porcjami dodawaj do niego masę jajową, kiedy obie masy się połączą dolej upłynnioną czekoladę, gotową masę dopraw rumem. Od tak powstałej masy odłóż porcję przeznaczona do dekoracji, a do reszty dodaj mielone orzechy. Kremem czekoladowo-orzechowym smaruj warstwy tortu i jego krawędź, gotowy tort udekoruj pozostałą masą .


  PRZEJDŹ NA FORUM