Tort Pischinger |
Składniki: Tort Pischinger 4 okrągłe wafle 250g masła 150g gorzkiej czekolady 90g cukru 1 jajko 2 żółtka 60g mielonych orzechów laskowych 20ml rumu.....Sposób przygotowania: Tort Pischinger Jedno całe jajko i dwa żółtka unij na parze z cukrem, kiedy masa zbieleje i złapie temperaturę zdejmij miskę z nad pary i ubijaj aż do całkowitego ostudzenia. Masło rozetrzyj i porcjami dodawaj do niego masę jajową, kiedy obie masy się połączą dolej upłynnioną czekoladę, gotową masę dopraw rumem. Od tak powstałej masy odłóż porcję przeznaczona do dekoracji, a do reszty dodaj mielone orzechy. Kremem czekoladowo-orzechowym smaruj warstwy tortu i jego krawędź, gotowy tort udekoruj pozostałą masą . |