Parówki w cieście francuskim z warzywami |
Składniki ciasto francuskie 1 opakowanie Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr 2 sztuki parówki 8 sztuk cukinia 1 sztuka papryka czerwona 1 sztuka pieczarki 4 sztuki żółty ser 8 plastrów jajko 1 sztuka...Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Ciasto francuskie pokrój na 8 jednakowych pasków. Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 1 Krok 2 Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski, a paprykę w cienkie piórka. Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 2 Krok 3 Na każdy kawałek ciasta wyłóż plasterki pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie połóż paprykę i plasterek sera. Krok 4 Parówki połóż na wierzchu tak, aby wystawały za ciasto i zawiń. Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 4 Krok 5 Na blachę do pieczenia wyłóż papier pergaminowy i przełóż roladki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 °C przez 20 minut. Takie danie doskonale smakuje jako letnia przekąska na świeżym powietrzu. |