Parówki w cieście francuskim z warzywami
Składniki
ciasto francuskie

1 opakowanie

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

2 sztuki

parówki

8 sztuk

cukinia

1 sztuka

papryka czerwona

1 sztuka

pieczarki

4 sztuki

żółty ser

8 plastrów

jajko

1 sztuka...Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie pokrój na 8 jednakowych pasków.

Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 1
Krok 2
Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski, a paprykę w cienkie piórka.

Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 2
Krok 3
Na każdy kawałek ciasta wyłóż plasterki pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie połóż paprykę i plasterek sera.

Krok 4
Parówki połóż na wierzchu tak, aby wystawały za ciasto i zawiń.

Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 4
Krok 5
Na blachę do pieczenia wyłóż papier pergaminowy i przełóż roladki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 °C przez 20 minut. Takie danie doskonale smakuje jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.


  PRZEJDŹ NA FORUM