Zapiekane naleśniki po bolońsku |
mrożony szpinak 1 opakowanie Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr 1 opakowanie Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy Knorr 1 opakowanie gotowe naleśniki 8 sztuk mozzarella 1 sztuka żółty ser 150 gramów pomidory z puszki 200 gramów śmietana 18% 100 mililitrów olej do smażenia 3 łyżki cebula 1 sztuka...Krok 1 Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju a następnie dodaj odcedzony szpinak. Sos do kurczaka śmietanowo-ziołowy wymieszaj ze śmietaną i dodaj na patelnię. Zapiekane naleśniki po bolońsku - Krok 1 Krok 2 Całość zagotuj, wystudź i wymieszaj z tartym żółtym serem. Zapiekane naleśniki po bolońsku - Krok 2 Krok 3 Farsz zawiń w naleśniki zakładając wszystkie boki do środka. Gotowe naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym.Krok 4 Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 200 ml wody oraz pokrojonymi pomidorami z puszki i zagotuj. Zalej nim naleśniki, a na wierzchu ułóż plastry sera mozzarella. Naleśniki piecz około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku |