Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką
czerwona fasola

1 puszka

ogórki konserwowe

5 sztuk

papryka konserwowa czerwona

4 sztuki

kukurydza

1 puszka

Fix Chili con carne Knorr

1 opakowanie

cebula czerwona

1 sztuka

przecier pomidorowy

2 łyżki

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

1 łyżeczka

ząbki czosnku

2 sztuki

kolendra

1 pęczek

woda

1.5 litra...Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką - Krok 1
Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mielony kumin oraz koncentrat pomidorowy. Całość smaż jeszcze 3-4 minuty.

Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką - Krok 2
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą. Zalej podsmażone składniki płynem i zagotuj.

Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką - Krok 3
Krok 4
Kukurydzę i fasolkę odcedź. Ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj wszystkie warzywa do zupy.Krok 5
Zupę gotuj około 15-20 minut. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę i podawaj.


  PRZEJDŹ NA FORUM