Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką |
czerwona fasola 1 puszka ogórki konserwowe 5 sztuk papryka konserwowa czerwona 4 sztuki kukurydza 1 puszka Fix Chili con carne Knorr 1 opakowanie cebula czerwona 1 sztuka przecier pomidorowy 2 łyżki Kmin rzymski z Indii mielony Knorr 1 łyżeczka ząbki czosnku 2 sztuki kolendra 1 pęczek woda 1.5 litra...Krok 1 W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką - Krok 1 Krok 2 Po chwili smażenia dodaj mielony kumin oraz koncentrat pomidorowy. Całość smaż jeszcze 3-4 minuty. Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką - Krok 2 Krok 3 Fix Knorr wymieszaj z wodą. Zalej podsmażone składniki płynem i zagotuj. Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką - Krok 3 Krok 4 Kukurydzę i fasolkę odcedź. Ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj wszystkie warzywa do zupy.Krok 5 Zupę gotuj około 15-20 minut. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę i podawaj. |