Zapiekany pęczak z kurczakiem, serem pleśniowym i orzechami |
Składniki pęczak, ugotowany 300 gramów pierś z kurczaka 2 sztuki Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr 1 sztuka cebula 1 sztuka pieczarki 8 sztuk pomidory suszone 5 sztuk ser pleśniowy typu blue 100 gramów śmietana kwaśna 100 gramów orzechy włoskie, garść pieprz czarny natka pietruszki, posiekana 1 pęczek....Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Piersi pokrój w kostkę 1x1 cm i obsmaż na patelni. Pieczarki oraz cebulę pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do kurczaka i smaż chwilę razem. Zapiekany pęczak z kurczakiem, serem pleśniowym i orzechami - Krok 1 Krok 2 W misce połącz kurczaka z pieczarkami wraz z ugotowaną kaszą, dodaj pokrojone pomidory, orzechy, posiekaną natkę oraz pieprz. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Zapiekany pęczak z kurczakiem, serem pleśniowym i orzechami - Krok 2 Krok 3 Kaszę przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posyp pokruszonym serem. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut.Krok 4 Przygotuj sos pieczeniowy: Sos do pieczeni z grzybami Knorr rozmieszaj dokładnie w 300 ml ciepłej wody i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotową kaszę nałóż na talerze, polej przygotowanym sosem i podawaj jako danie główne. |