Roladki wołowe mojej Mamy
Składniki:
1 kg mięsa wołowego np.z udźca
25 dag boczku wędzonego
2 średnie cebule
3 jajka ugotowane na twardo
3 małe ogórki kiszone
musztarda, sól, pieprz
smalec do obsmażenia
ziele angielskie, liść laurowy i pieprz ziarnisty
2 ząbki czosnku...Kroki wykonania:
Mięso pokroić na 8 plastrów. Rozbić je delikatnie. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć: słupek boczku, cząstkę ogórka, połówkę jajka i cząstkę cebuli. Zawinąć i obwiązać nitką. Obsmażyć na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości z listkiem, zielem, pieprzem ziarnistym i czosnkiem. Wyjąć, zdjąć nici. Powstały z duszenia sos podprawić łyżeczką mąki. Roladki polać sosem. Podawać z ziemniakami


  PRZEJDŹ NA FORUM