Roladki z piersi indyka z serem wędzonym |
Składniki: filet z indyka 4 plastry ser wędzony 4 łyżki czosnek 5 g sól b.d. pieprz b.d. papryka słodka b.d. jajka 45-85 g mąka b.d. bułka tarta b.d...Do panierowania: 1-2 jajka mąka bułka tarta Mięso rozbić cienko, uważając, żeby go nie przerwać. W każdy płat wetrzeć trochę czosnku, posypać solą, pieprzem, dużą ilością papryki (będzie ładnie kontrastowała z serem) i łyżką tartego sera. Zwinąć ściśle w roladkę, a następnie ściskając w dłoniach dobrze "skleić" mięso, zwłaszcza na końcach, nadając mu wrzecionowaty kształt. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu, odwracając co jakiś czas, aby zrumieniły się z każdej strony. |