Czekoladowe ciasteczka w białe łatki |
Składniki -100 g mąki -50 g kakao -140 g drobnego cukru lub cukru pudru -łyżeczka proszku do pieczenia -50 g miękkiego masła -2 jajka -aromat waniliowy -szczypta soli -120 g cukru pudru do obtoczenia...Sposób przygotowania przepisu: Czekoladowe ciasteczka w białe łatki 1. Wszystkie składniki (poza cukrem pudrem) włożyć do miski i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie ciasto powinno stężeć. Formować z niego małe kuleczki (urosną i rozpłaszczą się podczas pieczenia), każdą obtoczyć w cukrze pudrze. Układać na blaszce i piec ok. 8-10 minut w temp.180 st. Aby ciasto podczas formowania kuleczek nie przykleiło się do rąk, należy zmoczyć je zimną wodą. |