Czekoladowe ciasteczka w białe łatki
Składniki
-100 g mąki
-50 g kakao
-140 g drobnego cukru lub cukru pudru
-łyżeczka proszku do pieczenia
-50 g miękkiego masła
-2 jajka
-aromat waniliowy
-szczypta soli
-120 g cukru pudru do obtoczenia...Sposób przygotowania przepisu:
Czekoladowe ciasteczka w białe łatki

1. Wszystkie składniki (poza cukrem pudrem) włożyć do miski i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie ciasto powinno stężeć. Formować z niego małe kuleczki (urosną i rozpłaszczą się podczas pieczenia), każdą obtoczyć w cukrze pudrze. Układać na blaszce i piec ok. 8-10 minut w temp.180 st. Aby ciasto podczas formowania kuleczek nie przykleiło się do rąk, należy zmoczyć je zimną wodą.


  PRZEJDŹ NA FORUM