Jeżyny pod kruszonką z muesli
Składniki:

500g jeżyn
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki cukru waniliowego
75g cukru trzcinowego
125g masła
1 łyżeczka cynamonu
60g płatków owsianych
40g płatków migdałowych
30g ziaren słonecznika...Przygotowanie:

Jeżyny włożyć do naczynia do zapiekania, posypać cukrem waniliowym i mąką kukurydzianą, wymieszać. Masło roztopić w rondelku i lekko ostudzić. Płatki migdałowe, owsiane, ziarna słonecznika, cukier trzcinowy i cynamon wymieszać w miseczce, zalać masłem, ponownie wymieszać. Gotową kruszonkę rozłożyć na jeżynach. Wstawić do rozgrzanego do temp. 175 st. piekarnika i piec ok. 20-25 min. Podawać z lodami lub gęstą śmietaną.


  PRZEJDŹ NA FORUM