Leczo warzywne |
Składniki: 2 zielone cukinie - 650 g pół główki czosnku 2 cebule - 250 g 3 papryki - różne kolory 600 g bakłażan - 400 g pieczarki - 200 g 2 duże pomidory - 650 g 300 g passaty z butelki - przetarte pomidory 10 łyżek oliwy zioła: po garści oregano i bazylii przyprawy: łyżka soli, słodkiej papryki i papryki wędzonej oraz łyżeczka pieprzu....Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem. Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii, ponieważ Twoje składniki mogą mieć inną ilość kalorii niż te, których użyłam ja. W kaloriach nie uwzględniłam grzanek. Z podanej ilości składników otrzymasz około 2,5 kg leczo z warzywami. |