rolada lososiowo- szpinakowa
Składniki:
-
-1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 1 łyżka chrzanu lub 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 4 jajka
- dwa serki Almette chrzanowe lub śmietankowe plus 4 ząbki czosnku
- łosoś w plastrach 400g...Opis:
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, chrzan lub czosnek, sól, pieprz. odsączamy na sitku i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno.

Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.

Wylewamy na dużą blachę wyłożoną
papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st.

Przestygnięty placek smarujemy
serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość.



Zwijamy jak roladę i zawijamy
ściśle w folię do żywności.

Wkładamy do lodówki na kilka godzin.


  PRZEJDŹ NA FORUM