Sernik na zimno z truskawkami |
Składniki: pół kg truskawek 1 galaretka truskawkowa 3 łyżki żelatyny 5 kubeczków serków homogenizowanych (po 150 g) 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru opakowanie biszkoptów....Sposób przygotowania: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie układać ciasno biszkopty. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę, dodać do serków. Śmietanę ubić z cukrem, dodać do masy serowej. Zmiksować, wyłożyć masę na biszkopty (można podzielić na 2 części i między dwie warstwy ułożyć część truskawek). Odstawić do stężenia. Na wierzchu sernika układać pokrojone na połówki truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki. |