Sernik na zimno z truskawkami
Składniki:

pół kg truskawek
1 galaretka truskawkowa
3 łyżki żelatyny
5 kubeczków serków homogenizowanych (po 150 g)
200 ml śmietanki kremówki
3 łyżki cukru pudru
opakowanie biszkoptów....Sposób przygotowania:

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie układać ciasno biszkopty. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić.

W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę, dodać do serków. Śmietanę ubić z cukrem, dodać do masy serowej. Zmiksować, wyłożyć masę na biszkopty (można podzielić na 2 części i między dwie warstwy ułożyć część truskawek). Odstawić do stężenia. Na wierzchu sernika układać pokrojone na połówki truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki.


  PRZEJDŹ NA FORUM