Cake pops czyli ciasto na patyku |
Sk豉dniki: mascarpone150 g mas這 orzechowe100 g czekolada200 g olej kokosowy1 造磬a sto這wa p豉tki migda這we2 造磬i sto這we posypki do ciast1 szt. wi鏎ki kokosowe2 造磬i sto這we biszkopty500 g...1.Ser mascarpone lub tofu dok豉dnie mieszamy z mas貫m orzechowym. Nast瘼nie dodajemy pokruszone ciasto biszkoptowe lub ciasteczka biszkopty albo herbatniki i dok豉dnie mieszamy, a masa zacznie si do siebie klei. Gotow mas wk豉damy na kwadrans do zamra瘸rki. Wyci鉚amy ciasto z zamra瘸rki. Formujemy z niego kulki wielkoci lizaka i uk豉damy je na formie wy這穎nej papierem do pieczenia tak, aby si nie dotyka造. Ch這dzimy przez kolejne 15 min. iStock-1713750982.Czekolad z olejem roztapiamy w k雷ieli wodnej. Ka盥y patyczek zanurzamy w czekoladzie i wbijamy do po這wy kulki z ciasta. Nast瘼nie ch這dzimy przez kolejne 15 min. Czekolad ponownie rozpuszczamy. Zanurzamy w niej ka盥ego cake popsa tak, aby ca造 by pokryty czekolad. Gdy z "lizaka" obcieknie nadmiar polewy, obtaczamy go w wybranej posypce. Wbijamy patyczki w styropian lub uk豉damy na papierze do pieczenia. Cake pops przechowujemy w lod闚ce. |