Kwaśnica
wędzone żeberka

50 dekagramów

słonina

10 dekagramów

Rosół wołowy Knorr

1 sztuka

kiszona kapusta

50 dekagramów

marchewka

1 sztuka

pietruszka

1 sztuka

cebula

1 sztuka

ząbek czosnku

1 sztuka

kilka ziaren ziela angielskiego


Liść laurowy z Turcji Knorr

2 sztuki....Krok 1
Żeberka umyj, włóż do garnka, zalej wodą, gotuj na małym ogniu.

Kwaśnica - Krok 1
Krok 2
Dodaj kostkę Knorr do gotującej się wody z mięsem.

Kwaśnica - Krok 2
Krok 3
Dodaj pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę, wrzuć ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną kapustę. Gotuj mięso, aż będzie miękkie. Jeśli zachodzi taka potrzeba dolej wody.Krok 4
Ugotowane żeberka wyjmij z wywaru i obierz z kości. Mięso włóż z powrotem do garnka.

Kwaśnica - Krok 4
Krok 5
Dodaj rozdrobniony czosnek i całość zagotuj.

Kwaśnica - Krok 5
Krok 6
Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i stop na skwarki. Połącz je z zupą. Kwaśnicę podajemy z pieczywem lub ugotowanymi osobno ziemniakami.


  PRZEJDŹ NA FORUM