Kwaśnica |
wędzone żeberka 50 dekagramów słonina 10 dekagramów Rosół wołowy Knorr 1 sztuka kiszona kapusta 50 dekagramów marchewka 1 sztuka pietruszka 1 sztuka cebula 1 sztuka ząbek czosnku 1 sztuka kilka ziaren ziela angielskiego Liść laurowy z Turcji Knorr 2 sztuki....Krok 1 Żeberka umyj, włóż do garnka, zalej wodą, gotuj na małym ogniu. Kwaśnica - Krok 1 Krok 2 Dodaj kostkę Knorr do gotującej się wody z mięsem. Kwaśnica - Krok 2 Krok 3 Dodaj pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę, wrzuć ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną kapustę. Gotuj mięso, aż będzie miękkie. Jeśli zachodzi taka potrzeba dolej wody.Krok 4 Ugotowane żeberka wyjmij z wywaru i obierz z kości. Mięso włóż z powrotem do garnka. Kwaśnica - Krok 4 Krok 5 Dodaj rozdrobniony czosnek i całość zagotuj. Kwaśnica - Krok 5 Krok 6 Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i stop na skwarki. Połącz je z zupą. Kwaśnicę podajemy z pieczywem lub ugotowanymi osobno ziemniakami. |