Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką
Składniki:
1 podwójna duża pierś z kurczaka
2 duże marchewki
2 czubate łyżki majonezu
słodka papryka w proszku, pieprz i sól do smaku...Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką – Wykonanie:
Piersi z kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek, umyć, osuszyć. Podzielić na mniejsze fileciki (podzieliłam na 6 mniejszych kotlecików) i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką.
Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać na nim kotleciki z kurczaka, a następnie na nich startą marchewkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok 25-35 minut (do czasu aż piersi w środku będą upieczone, a marchewka zmięknie). Smacznego!


  PRZEJDŹ NA FORUM