JAJKA FASZEROWANE NA CIEPŁO |
SKŁADNIKI: 10 jajek ugotowany na twardo ->, jak ugotować jajka na twardo 300-400 g pieczarek 2 duże cebule 50 g masła lub margaryny bezmlecznej eko sól i pieprz do smaku 2 łyżki chrzanu bułka tarta zwykła lub bezglutenowa olej z masłem do smażenia (może być olej z masłem bezmlecznym eko)..JAJKA FASZEROWANE NA CIEPŁO – PRZEPIS: Ostudzone jajka przecinam ostrym nożem na pól i łyżeczką do herbaty wyjmuję całą zawartość skorupki do miski. Jajka siekam w drobną kostkę nożem, w malakserze lub rozdrabniam widelcem. Na łyżce masła duszę posiekane pieczarki z cebulką. W misce mieszam pieczarki, cebulę, rozdrobnione jajka, miękkie masło, chrzan, sól i pieprz. Masę jajeczną przekładam do skorupek po jajkach. Jajka obtaczam w bułce tartej i smażę na patelni na małym ogniu nadzieniem do dołu. Jajka faszerowane na ciepło podaję zaraz po usmażeniu. |