JAJKA FASZEROWANE NA CIEPŁO
SKŁADNIKI:
10 jajek ugotowany na twardo ->, jak ugotować jajka na twardo
300-400 g pieczarek
2 duże cebule
50 g masła lub margaryny bezmlecznej eko
sól i pieprz do smaku
2 łyżki chrzanu
bułka tarta zwykła lub bezglutenowa
olej z masłem do smażenia (może być olej z masłem bezmlecznym eko)..JAJKA FASZEROWANE NA CIEPŁO – PRZEPIS:
Ostudzone jajka przecinam ostrym nożem na pól i łyżeczką do herbaty wyjmuję całą zawartość skorupki do miski. Jajka siekam w drobną kostkę nożem, w malakserze lub rozdrabniam widelcem.
Na łyżce masła duszę posiekane pieczarki z cebulką.
W misce mieszam pieczarki, cebulę, rozdrobnione jajka, miękkie masło, chrzan, sól i pieprz.
Masę jajeczną przekładam do skorupek po jajkach. Jajka obtaczam w bułce tartej i smażę na patelni na małym ogniu nadzieniem do dołu.
Jajka faszerowane na ciepło podaję zaraz po usmażeniu.


  PRZEJDŹ NA FORUM