Pascha z owocami kandyzowanymi |
Składniki ●, mieszanka owoców kandyzowanych (keksowa) ●, 2 litry tłustego mleka ●, 450 ml śmietany ●, 6 żółtek ●, 2 opakowania cukru waniliowego ●, kostka masła ●, szklanka cukru ●, kilka kropel aromatu waniliowego....Sposób przygotowania przepisu: Pascha z owocami kandyzowanymi Pascha z owocami kandyzowanymi1. Mleko wlewamy do dużego garnka, dodajemy cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Gotujemy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż wytrąci się ser. Pascha z owocami kandyzowanymi2. Ser odcedzamy na sicie (najlepiej o jak najdrobniejszych oczkach). Odstawiamy do wystudzenia.3. Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Mieszamy z serem. Dodajemy aromat i owoce kandyzowane (część odkładamy do posypania), mieszamy. Ser wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki, aby stężał. Przed podaniem dekorujemy owocami kandyzowanymi. |