Wartości odżywcze
Gruszka – Jeden z nielicznych owoców zawierających jod, czyli minerał pozytywnie wpływający na funkcjonowanie tarczycy. Zawiera brom pobudzający pracę mózgu i poprawiający koncentrację. Miękkie, dojrzałe gruszki pobudzają trawienie i zapobiegają zaparciom.
Kiwi – Owoc koncentracji, pomaga się skupić i ukoić nerwy. Zawiera wiele różnych witamin i składników mineralnych bardzo pomocnych w sezonie na przeziębienia. Kiwi zawiera również serotoniny działające antydepresyjnie, przeciwutleniacze (spowalniają starzenie organizmu i zapobiegają rozwojowi chorób cywilizacyjnych) i potas.
Natka pietruszki – Rewelacyjny dostawca witaminy C (więcej niż w cytrusach!), beta-karotenu i żelaza. Wzmacnia odporność, oczyszcza organizm (wspomaga trawienie), łagodzi nerwobóle, działa moczopędnie. Dobrze wpływa na wzrok i cerę.


  PRZEJDŹ NA FORUM