Konfitura rodzynkowa na s這no lub s這dko |
LISTA SKxDNIK紟: S鏊 1 造瞠czka ziaren gorczycy 2 licie laurowe Kilka ziaren ziela angielskiego Kilka ziaren godzik闚 Kilka ziaren zielonego kardamonu 1 ostra papryczka 1 kawa貫k kory cynamonu 1 pomara鎍za 300g rodzynek 200g cukru trzcinowego 300g s這dkich jab貫k 100g czekolady mlecznej E. Wedel lub czekolady gorzkiej E. Wedel....PRZYGOTOWANIE: 1 Jab趾a umy, obra i pozby si gniazd nasiennych. Pokroi w kostk. Poddusi z cukrem i ze wszystkimi korzennymi przyprawami oraz posiekan ostra papryczk w rondlu o grubym dnie. Doda rodzynki i nadal dusi. 2 Do zawartoci rondla zetrze sk鏎k ze sparzonej pomara鎍zy i wycisn寞 sok. Nadal dusi od czasu do czasu mieszaj鉍. 3 Czekolad E. Wedel pokroi na mniejsze kostki i doda do duszonych owoc闚. Czekolada mleczna E.Wedel nada s這dszy smak konfiturze, a Czekolada gorzka E.Wedel smak bardziej wytrawny. 4 Po prawie zupe軟ym rozgotowaniu wystudzi i podawa na kanapki lub do pieczonych mi瘰. W celu d逝窺zego przechowywania konfitur nale篡 spasteryzowa. |