Konfitura rodzynkowa na s這no lub s這dko
LISTA SKxDNIK紟:
S鏊
1 造瞠czka ziaren gorczycy
2 licie laurowe
Kilka ziaren ziela angielskiego
Kilka ziaren godzik闚
Kilka ziaren zielonego kardamonu
1 ostra papryczka
1 kawa貫k kory cynamonu
1 pomara鎍za
300g rodzynek
200g cukru trzcinowego
300g s這dkich jab貫k
100g czekolady mlecznej E. Wedel lub czekolady gorzkiej E. Wedel....PRZYGOTOWANIE:
1
Jab趾a umy, obra i pozby si gniazd nasiennych. Pokroi w kostk. Poddusi z cukrem i ze wszystkimi korzennymi przyprawami oraz posiekan ostra papryczk w rondlu o grubym dnie. Doda rodzynki i nadal dusi.

2
Do zawartoci rondla zetrze sk鏎k ze sparzonej pomara鎍zy i wycisn寞 sok. Nadal dusi od czasu do czasu mieszaj鉍.

3
Czekolad E. Wedel pokroi na mniejsze kostki i doda do duszonych owoc闚. Czekolada mleczna E.Wedel nada s這dszy smak konfiturze, a Czekolada gorzka E.Wedel smak bardziej wytrawny.

4
Po prawie zupe軟ym rozgotowaniu wystudzi i podawa na kanapki lub do pieczonych mi瘰. W celu d逝窺zego przechowywania konfitur nale篡 spasteryzowa.


  PRZEJD NA FORUM