Kremowa zupa szpinakowa |
Składniki szpinak świeży 1 opakowanie Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr 2 sztuki woda 500 mililitrów cebula 1 sztuka śmietana kremówka 100 mililitrów Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr 1 łyżeczka Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 1 szczypta margaryna 2 łyżki grzanki do podania.... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Na patelni rozgrzej margarynę i smaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż będzie miękka. Krok 2 W 500 mililitrach wory rozpuść kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj do cebuli na patelnię, po czym doprowadź do wrzenia. Krok 3 Umyj szpinak i dodaj do wrzącego rosołu, gotuj przez kolejną minutę. Krok 4 Zdejmij patelnię z ognia i daj ostygnąć, po czym przełóż do malaksera szpinak wraz z rosołem, w którym się gotował. Zmiksuj.Krok 5 Przed podaniem do zupy dodaj śmietanę kremówkę, gałkę muszkatołową i świeżo mielony pieprz. Podawaj z chrupiącymi grzankami. |