Kremowa zupa szpinakowa
Składniki
szpinak świeży

1 opakowanie

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

2 sztuki

woda

500 mililitrów

cebula

1 sztuka

śmietana kremówka

100 mililitrów

Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

1 łyżeczka

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

1 szczypta

margaryna

2 łyżki

grzanki do podania.... Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej margarynę i smaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż będzie miękka.

Krok 2
W 500 mililitrach wory rozpuść kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj do cebuli na patelnię, po czym doprowadź do wrzenia.

Krok 3
Umyj szpinak i dodaj do wrzącego rosołu, gotuj przez kolejną minutę.

Krok 4
Zdejmij patelnię z ognia i daj ostygnąć, po czym przełóż do malaksera szpinak wraz z rosołem, w którym się gotował. Zmiksuj.Krok 5
Przed podaniem do zupy dodaj śmietanę kremówkę, gałkę muszkatołową i świeżo mielony pieprz. Podawaj z chrupiącymi grzankami.


  PRZEJDŹ NA FORUM