Marynowane pieczarki
Składniki
pieczarki

25 dekagramów

Bulion na włoszczyźnie Knorr

1 sztuka

ząbek czosnku

2 sztuki

Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

4 ziarna

Liść laurowy z Turcji Knorr

2 sztuki

gałązka tymianku

2 sztuki

oliwa z oliwek

100 mililitrów

woda

200 mililitrów.... Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj ząbki czosnku, do rondla wlej oliwę i wodę oraz sok cytrynowy.

Marynowane pieczarki - Krok 1
Krok 2
Włóż czosnek, ziarenka pieprzu, 1 listek laurowy i tymianek.

Marynowane pieczarki - Krok 2
Krok 3
Na koniec dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj 20 minut.Krok 4
Do gorącej zalewy włóż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Zagotuj i od razu zdejmij z ognia. Pieczarki pozostaw w zalewie, aż całkowicie ostygną.


  PRZEJDŹ NA FORUM