Marynowane pieczarki |
Składniki pieczarki 25 dekagramów Bulion na włoszczyźnie Knorr 1 sztuka ząbek czosnku 2 sztuki Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr 4 ziarna Liść laurowy z Turcji Knorr 2 sztuki gałązka tymianku 2 sztuki oliwa z oliwek 100 mililitrów woda 200 mililitrów.... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Posiekaj ząbki czosnku, do rondla wlej oliwę i wodę oraz sok cytrynowy. Marynowane pieczarki - Krok 1 Krok 2 Włóż czosnek, ziarenka pieprzu, 1 listek laurowy i tymianek. Marynowane pieczarki - Krok 2 Krok 3 Na koniec dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj 20 minut.Krok 4 Do gorącej zalewy włóż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Zagotuj i od razu zdejmij z ognia. Pieczarki pozostaw w zalewie, aż całkowicie ostygną. |