Składniki: Tarta z rabarbarem bez pieczenia Spód: 150 g ciastek kakaowych (dowolnych) 15 listków świeżej mięty 4 łyżki kremu z kasztanów Krem: 200 ml śmietanki 30% 200 g serka mascarpone Wierzch: 300 g rabarbaru 2 łyżki wody 60 g cukru.... Sposób przygotowania:Ciastka i miętę należy wrzucić do robota miksującego i zmiksować.Następnie dodać krem z kasztanów i dokładnie wymieszać.Na spód z ciasteczek wyłożyć wcześniej przygotowany krem.Tak przygotowany spód wyłożyć na dno naczynia, w którym będzie przygotowywana tarta. Następnie ubić na sztywno śmietankę, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. na ciasteczkowy spód wyłożyć masę śmietanową i schłodzić.łodygi rabarbaru należy karmelizować na patelni.Na patelni rozgrzać wodę z cukrem i w momencie kiedy cukier zacznie się karmelizować dodać łodygi rabarbaru. Pogotować przez kilka minut, ale tak aby się nie rozpadły.  |