Składniki Big Milk Trio Caramella
bita śmietana
polewa czekoladowa
żelki misie
wafelki
orzechy nerkowca
kolorowa posypka – gwiazdki.... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Namaluj polewą paski na talerzu.
Krok 2 Ułóż na nich dużą kulkę lodów czekoladowych.
Krok 3 Obok połóż mniejszą kulkę lodów karmelowych – to główka kota.
Krok 4 Na główce namaluj polewą wąsy, nos i oczy. Pyszczek zrób z kolorowej gwiazdki.
Krok 5 Bitą śmietanę wyciśnij z worka cukierniczego, tworząc ogonek. Krok 6 Z wafla wytnij nożem z ząbkami 2 małe trójkąty – uszy kota – i wetknij je w główkę.
Krok 7 Z orzechów nerkowca zrób przednie łapki kota – jak na zdjęciu.
Krok 8 Deser udekoruj żelkami.  |