SYROP CZOSNKOWY
Składniki:

1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryny (około 6-7 cytryn),
1 szklanka miodu,
1 szklanka przefiltrowanej wody,
10 dużych ząbków czosnku...... Wyciśnij sok ze świeżych cytryn i wlej go do czystego szklanego słoika.

Ząbki czosnku obierz i następnie przeciśnij przez praskę do słoika.

Dodaj do słoika 1 szklankę miodu i 1 szklankę wody.

Mocno zakręć słoik i potrząśnij zawartością, aż zostanie dokładnie wymieszana.

Odstaw na kilka godzin.

Gotowy syrop czosnkowy można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.

Należy wstrząsnąć zawartość przed każdą przyjmowaną dawką.

Przy przeziębieniu przyjmuj jedną łyżkę syropu czosnkowego co 3 godziny.

Dawkowanie można dostosować w zależności od nasilenia objawów i indywidualnego działania.

Kiedy objawy zaczną słabnąć, przyjmuj łyżkę syropu co najmniej trzy razy dziennie przez dwa dni.



  PRZEJDŹ NA FORUM