Puchata baba |
Sk豉dniki: Puchata baba 6 jaj wiejskich 250 g margaryny 1,5 szklanki cukru drobnego 2 szklanki m隕i ziemniaczanej 6 造瞠k m隕i pszennej 6 造瞠k oleju s這necznikowego 1,5 造瞠czki proszku do pieczenia 1 造zeczka octu 1 cukier waniliowy Dodatkowo: cukier puder do opr鏀zenia..... Spos鏏 przygotowania: Puchata baba Margaryn wyjmujemy duzo wczesniej z lod闚ki 瞠by osi鉚n窸a temp pokojow.Wk豉damy do miski wsypujemy cukier i cukier waniliowy,miksujemy na puszyst mas,nie przerywaj鉍 ucierania wbijamy stopniowo po jednym jajku a do sko鎍zenia. M隕 ziemniaczan mieszamy z m隕 pszenn oraz proszkiem do pieczenia i po 造盧e dodajemy do masy,dok豉dnie wszystko razem utrze,na koniec wla olej oraz ocet i wymiesza. Tak przygotowane ciasto wylewamy do wy這zonej pergaminem formy keksowej o wymiarach 12/39 cm,pieczemy oko這 45 minut w temp 180*c Po wyj璚iu i wystudzeniu opr鏀zamy pudrem. |