Zupa serowa na żółtkach |
Składniki serek topiony 15 gramów chleb tostowy 1 sztuka ser żółty cheddar 150 gramów Rosół z kury Knorr 2 sztuki żółtka 3 sztuki plastry wędzonego boczku 150 gramów cebula biała 1 sztuka Oregano z Turcji Knorr 1 szczypta mąka 10 gramów olej 50 mililitrów woda 1 litr.... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Do wody dodaj kostki Knorr, ser topiony i żółty, gotuj na wolnym ogniu do rozpuszczenia sera. Zupa serowa na żółtkach - Krok 1 Krok 2 Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, boczek w cienkie paski. Krok 3 Cebulę i boczek przesmaż na patelni do zbrązowienia, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Zupa serowa na żółtkach - Krok 3 Krok 4 Dodaj zasmażkę z boczku i cebuli do bulionu serowego, intensywnie mieszając, najlepiej trzepaczką. Gotuj ok. 10 min. Zupa serowa na żółtkach - Krok 4 Krok 5 Z chleba tostowego odkrój skórki, a środek pokrój w niedużą kostkę. Polej niewielką ilością oleju i wymieszaj z oregano, piecz w temp. 180 °C ok. 5 min. Krok 6 Zupę zestaw z gazu, lekko przestudź i dodaj żółtka, mieszając. Podawaj zupę z grzankami. |