
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #2610473 Od: 2018-4-14
| Składniki łyżka oleju cebula 2 ząbki czosnku papryczka chili łyżka koncentratu pomidorowego mielona papryka, kumin, pieprz cayenne 400 g mielonego mięsa z indyka puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów pelati 1 l bulionu drobiowego szczypior i tarty ser do posypania........Przygotowanie W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, podsmażamy aż zbrązowieje. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chili (bez pestek), podsmażamy 2 min. Dokładamy koncentrat i po trochu przypraw, mieszamy przez minutę. Wrzucamy mięso, mieszając podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy fasolę i pomidory (z zalewami) oraz bulion, przykrywamy, gotujemy na małym ogniu 30 min. Przyprawiamy pikantnie, przed podaniem posypujemy pokrojonym drobno szczypiorem i sporą ilością tartego sera. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Goto
Przepis: Gołąbki z mięsem Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godzina 15 minut Porcja: 245 kcal Składniki na 12 sztuk
MOJEGOTOWANIE Gołąbki z mięsem Przepis: Zapiekanka z mięsem Przygotowanie: 40 minut Porcja: 290 kcal Składniki na 4 porcje
MOJEGOTOWANIE Zapiekanka z mięsem Przepis: Gołąbki z miodem Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 45 minut Porcja: 470 kcal
MOJEGOTOWANIE Gołąbki z miodem Przepis: francuskie pot-au-feu To najsłynniejsze francuskie danie jednogarnkowe. Pot-au-feu to dwa dania w jednym: esencjonalny rosół oraz danie główne złożone z gotowanego mięsa i warzyw podawane z korniszonami i musztardą
MOJEGOTOWANIE Pot-au-feu czyli bulion z mięsem NAJLEPSZE PRZEPISY NA DYNIĘ Szybki Przepis Zupa dyniowa z chorizo POLUB NAS
|