
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7305997 Od: 2018-4-14
| 2 filety z pstrąga (ok. 400 g) 1/2 op. Karczochów krojonych marki Ponti 200 g makaronu Rurki skręcane Tortiglioni nr 24 marki Arrighi 200 g pomidorów koktajlowych 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku garść bazylii Oliwa z oliwek Extra Vergine marki Olitalia Glassa Gastronomica marki Ponti 3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody) sól pieprz pieprz czerwony w ziarnkach....Wykonanie: 1. Pstrąga umyj. Posól. 2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. 3. Pomidorki przekrój na połowy. 4. Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia. 5. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem. 6. Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.7. W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 610 minut. 8. Posiekaj bazylię. 9. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj. 10. Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą. |