
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7819985 Od: 2018-4-14
| Składniki ziemniaki młode
8 sztuk
Sos sałatkowy włoski Knorr
1 opakowanie
boczek wędzony w plastrach
6 sztuk
fasolka szparagowa zielona (oczyszczona i ugotowana)
150 gramów
pomidorki koktajlowe (posiekane na połówki)
150 gramów
ocet balsamiczny
1 łyżeczka
musztarda sarepska
1 łyżeczka
natka pietruszki (posiekana)
1 łyżeczka
oliwa z oliwek
3 łyżki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
1 szczypta.... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.
Krok 2 Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.
Krok 3 W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj. |