Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
ŚNIEŻNY PUCH |  |
| | kotek | 25.10.2019 18:43:10 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #5234690 Od: 2018-4-14
| SKŁADNIKI 2 galaretki cytrynowe 1/2 litra wody 100 g herbatników z ząbkami typu Petit Beurre 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka (temp. pokojowa) 1/2 szklanki cukru pudru 250 ml śmietanki 30% lub 36% (b. zimna) wierzch: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 100 g wiórków kokosowych....PRZYGOTOWANIE Zgotować wodę, odstawić z ognia, wsypać galaretki i mieszać aż całkowicie się rozpuszczą. Całkowiciec ostudzić (w celu przyspieszenia chłodzenia można wstawić je do większego naczynia z zimną wodą). Formę o wymiarach ok. 24 x 24 cm lub 21 x 26 cm (lub o podobnej powierzchni) wyłożyć przezroczystą folią spożywczą (nie jest to konieczne). Na dnie ułożyć herbatniki. Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodać 1/3 ilości sera i delikatnie zmiksować, następnie połączyć z kolejnymi partiami sera. Wlać galaretki i zmiksować na minimalnych obrotach miksera lub wymieszać dokładnie szpatułką. Wyłożyć na herbatniki. Na patelni rotopić masło, dodać cukier i wiórki kokosowe. Podgrzewać przez chwilę mieszając aż wiórki lekko się zrumienią. Wyłożyć na wierzch deseru i wstawić do lodówki na całą noc. | | | Electra | 11.05.2025 07:59:32 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|