Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Gruszka z niespodzianką |  |
| | kotek | 14.06.2021 16:26:38 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7830757 Od: 2018-4-14
| Składniki: Gruszka z niespodzianką 2 gruszki 100g mrożonych malin Hortex 200g mrożonych truskawek Hortex 3 łyżki cukru 1 jajko na ciasto: 73 g mąki pszennej tortowej 30 g twardego masła szczypta soli.... Sposób przygotowania: Gruszka z niespodzianką Masło tarkujemy na tarce na grubych oczkach.Mąkę wsypujemy do miski i dodajemy do niej potarkowane w płatki masło. Dodajemy sól i szybko zagniatamy. W razie potrzeby możemy dodać kilka łyżek bardzo zimnej wody. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy i składamy brzegi do środka. Obracamy je i ponownie składamy. Wałkujemy. Czynność powtarzamy kilka razy. Gdy nie mamy czasu ciasto możemy zastąpić gotowym ciastem francuskim. Gruszki myjemy i obieramy. Przekrajamy je w poprzek na pół i wydrążamy gniazda nasienne. W zagłębienia powstałe w dolnych częściach gruszki wsypujemy maliny. Przykrywamy górnymi częściami. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2mm. Tniemy je na pasy o szerokości ok 1-2cm. Owijamy nimi gruszki. Żółtko rozmącamy i smarujemy nim ciasto, którym pokryliśmy gruszki. Posypujemy całość 1 łyżka cukru. wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C. na ok. 20 minut. Truskawki rozmrażamy, zasypujemy cukrem. Gdy puszczą sok lekko zagotowujemy, i przecieramy dokładnie przez sitko. Gruszki po upieczeniu podajemy z sosem truskawkowym. Smacznego. | | | Electra | 19.02.2025 06:42:26 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|