![poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)](star_icon7.gif)
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #5492887 Od: 2018-4-14
| Składniki mleko
1 szklanka
jajka
2 sztuki
mąka pszenna
1.5 szklanki
olej
30 mililitrów
sól
1 szczypta
Cynamon z Wietnamu Knorr
1 szczypta
cukier wanilinowy
2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
nadzienie:
twaróg
200 gramów
miód
4 łyżki
rodzynki
4 łyżki
migdały płatki
2 łyżki
gęsta kwaśna śmietana Krok 1 Przygotuj ciasto na naleśniki – połącz jajka z cukrem waniliowym, dodaj mleko, wodę, sól, olej oraz mąkę i dokładnie wszystko razem wymieszaj do uzyskania jednolitego, płynnego ciasta, a następnie na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.
Naleśniki z serem i rodzynkami - Krok 1 Krok 2 Rodzynki zalej wrzącą wodą, pozostaw kilka minut, następnie odcedź. Płatki migdałowe upraż na suchej, dobrze nagrzanej patelni.
Naleśniki z serem i rodzynkami - Krok 2 Krok 3 W miseczce połącz twaróg ze śmietaną, dodaj lekko podgrzany miód i zmiksuj. Do serowej masy dodaj namoczone rodzynki oraz zrumienione migdałowe płatki – delikatnie wymieszaj.Krok 4 Serową masą posmaruj naleśniki, a następnie składaj w koperty – podobnie, jak tradycyjne krokiety. Gotowe naleśniki obsmaż z obu stron na patelni – podawaj udekorowane owocami i świeżą miętą. 0.5 szklanki.... |