![poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)](star_icon7.gif)
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7811470 Od: 2018-4-14
| Składniki: 3 papryki (czerwona, zielona, żółta) - 750 g 1 większy bakłażan - 400 g 1 średnia cukinia - 300 g 2 średnie cebule - 370 g 6 ząbków czosnku 1 saszetka ryżu - 100 g (waga przed ugotowaniem) 1 puszka białej fasoli - 400 g 3 średnie jajka 4 łyżki oleju 3 łyżki skrobi ziemniaczanej przyprawy: 2 płaskie łyżki słodkiej papryki, po płaskiej łyżce soli i oregano, po płaskiej łyżeczce pieprzu i chili opcjonalnie: 50 g tartego parmezanu...Pasztet warzywny Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem. Do zrobienia pasztetu użyłam foremki do wypieków o wymiarach około 24 x 21 cm (wysokość na 7 cm). Aby zrobić pasztet z warzyw potrzebujesz tez maszynki do mielenia.
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około 1600 gramów pysznego pasztetu warzywnego. |