
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7247521 Od: 2018-4-14
| składniki spodu: 160 g herbatników 80 g rozpuszczonego masła składniki masy serowej: 1 kilogram twarogu na serniki 300 ml śmietany 18% 5 jajek 230 g cukru 1 łyżka mąki 60 ml soku z cytryny sos malinowy: 250 g malin 2 łyżki cukru 1 łyżka wody....INSTRUKCJA Ciasteczka rozdrobnij (możesz włożyć do grubego woreczka i utłuc je wałkiem), zmieszaj z rozpuszczonym masłem i wymieszaj do połączenia. Masą wyłóż spód tortownicy i wstaw do lodówki na około 30 minut. Piekarnik nagrzej do 175 stopni - pod kratkę do pieczenia wstaw naczynie z gorącą wodą. Ser zmiksuj ze śmietaną, cukrem i sokiem z cytryny. Dodawaj po jednym jajku i energicznie mieszaj. Na koniec dodaj mąkę i miksuj jeszcze przez około 2 minuty. Masę przelej na przygotowany spód i piecz około 80-90 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw ciasto jeszcze w środku, aż do ostygnięcia. Masę przelej na przygotowany spód i piecz około 80-90 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw ciasto jeszcze w środku, aż do ostygnięcia. Sernik najlepiej włóż na noc do lodówki. Maliny przełóż do garnuszka (możesz użyć mrożone maliny), dodaj cukier i wodę. Gotuj owoce aż do miękkości. Potem przetrzyj mus przez gęste sitko, aby pozbyć się pestek. Sos wyłóż na sernik i udekoruj świeżymi owocami. |