
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #3293814 Od: 2018-4-14
| SKŁADNIKI 4 PORCJE 300 g mielonego mięsa 1 por 1/2 cebuli 1 marchewka 2 łyżki oliwy + 1 łyżka masła 40 g ryżu 1/4 kapusty włoskiej 2 litry bulionu 1 puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, 1 łyżeczka papryki w proszku, 1 łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżka posiekanego koperku..........PRZYGOTOWANIE W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać mielone mięso i dokładnie obsmażyć je z każdej strony, aż mięso zacznie się rumienić. Dodać posiekanego pora i cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz masło i smażyć mieszając przez ok. 5 minut. Dodać obraną i startą na dużych oczkach marchewkę, sól, pieprz i resztę przypraw, wymieszać, smażyć przez ok. 2 minuty. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać drobno posiekaną kapustę oraz suchy ryż. Przykryć i gotować przez ok. 15 minut, do miękkości ryżu. Dodać rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze przez ok. 3 minuty, na koniec dodać koperek. PROPOZYCJA PODANIA ziemniaki lub pieczywo... |