![poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)](star_icon7.gif)
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #6922026 Od: 2018-4-14
| wędzone żeberka
50 dekagramów
słonina
10 dekagramów
Rosół wołowy Knorr
1 sztuka
kiszona kapusta
50 dekagramów
marchewka
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
ząbek czosnku
1 sztuka
kilka ziaren ziela angielskiego
Liść laurowy z Turcji Knorr
2 sztuki....Krok 1 Żeberka umyj, włóż do garnka, zalej wodą, gotuj na małym ogniu.
Kwaśnica - Krok 1 Krok 2 Dodaj kostkę Knorr do gotującej się wody z mięsem.
Kwaśnica - Krok 2 Krok 3 Dodaj pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę, wrzuć ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną kapustę. Gotuj mięso, aż będzie miękkie. Jeśli zachodzi taka potrzeba dolej wody.Krok 4 Ugotowane żeberka wyjmij z wywaru i obierz z kości. Mięso włóż z powrotem do garnka.
Kwaśnica - Krok 4 Krok 5 Dodaj rozdrobniony czosnek i całość zagotuj.
Kwaśnica - Krok 5 Krok 6 Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i stop na skwarki. Połącz je z zupą. Kwaśnicę podajemy z pieczywem lub ugotowanymi osobno ziemniakami. |