
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7877172 Od: 2018-4-14
| Składniki serek topiony
15 gramów
chleb tostowy
1 sztuka
ser żółty cheddar
150 gramów
Rosół z kury Knorr
2 sztuki
żółtka
3 sztuki
plastry wędzonego boczku
150 gramów
cebula biała
1 sztuka
Oregano z Turcji Knorr
1 szczypta
mąka
10 gramów
olej
50 mililitrów
woda
1 litr.... Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Do wody dodaj kostki Knorr, ser topiony i żółty, gotuj na wolnym ogniu do rozpuszczenia sera.
Zupa serowa na żółtkach - Krok 1 Krok 2 Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, boczek w cienkie paski. Krok 3 Cebulę i boczek przesmaż na patelni do zbrązowienia, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.
Zupa serowa na żółtkach - Krok 3 Krok 4 Dodaj zasmażkę z boczku i cebuli do bulionu serowego, intensywnie mieszając, najlepiej trzepaczką. Gotuj ok. 10 min.
Zupa serowa na żółtkach - Krok 4 Krok 5 Z chleba tostowego odkrój skórki, a środek pokrój w niedużą kostkę. Polej niewielką ilością oleju i wymieszaj z oregano, piecz w temp. 180 °C ok. 5 min. Krok 6 Zupę zestaw z gazu, lekko przestudź i dodaj żółtka, mieszając. Podawaj zupę z grzankami. |