
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #2606734 Od: 2018-4-14
| Składniki.....mięso mielone wieprzowo-wołowe300 g,kapusta włoska liście,10 szt., Esencja do duszonych mięs Knorr2 szt. koncentrat pomidorowy4 łyżki,4 łyżki ugotowany biały ryż5 łyżek cukier1 łyżeczka jajka2 szt. cebula2 szt......Przygotowanie Gołąbki z kapusty włoskiej – krok 1 Krok 1 Liście kapusty sparz kilka minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu wytnij grubsze nerwy lub rozbij lekko tłuczkiem.Krok 2 Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż.Krok 3 Do miski dodaj mięso, zeszkloną cebulę, jajka oraz ryż. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.Krok 4 Z farszu uformuj wałeczki, a następnie układaj na liściach kapusty. Liście kapusty zawiń.Krok 5 Podsmaż pozostałą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie wlej litr wrzącej wody i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, aby nadać daniu głębokiego smaku.Krok 6 Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty, a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
|