Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
MAKÓWKI (MAKIEŁKI) |  |
| | kotek | 18.12.2018 23:10:07 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #2620207 Od: 2018-4-14
| SKŁADNIKI 10 PORCJI ok. 800 g (1 puszka) gotowej masy makowej z bakaliami* 1 szklanka mleka garść orzechów włoskich garść rodzynek 1 chałka (lub inne pieczywo np. 2 bułki pszenne) do dekoracji: orzechy, bakalie....PRZYGOTOWANIE Masę makową wymieszać z mlekiem oraz rodzynkami i co chwilę mieszając zagotować, na koniec połączyć z posiekanymi orzechami. Ewentualnie przygotować masę makową z poniższego przepisu. Pieczywo pokroić na kromki. W misce ułożyć pierwszą warstwę pieczywa, wyłożyć część masy makowej. Dalej układać na przemian plasterki pieczywa i masę makową, aż do wyczerpania składników i kończąc na masie makowej. Wyrównać powierzchnię, udekorować i docisnąć dłonią. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. | | | Electra | 26.04.2025 01:39:14 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|