Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Ciasto drożdżowe z borówkami |  |
| | kotek | 29.06.2019 09:38:03 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #3964266 Od: 2018-4-14
|
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Składniki Mąka pszenna 2 szklanki Mleko 120 ml Margaryna 100 gram Żółtka jaja 4 szt. Drożdże 30 gram Cukier 4 łyżki Olej 1 łyżka Sól ½, łyżeczki Spirytus 1 łyżka Cukier waniliowy 1 opakowanie(małe) Wiórki kokosowe do formy Borówki ½, kg Tłuszcz do formy Składniki na kruszonkę: Margaryna 100 gram Cukier 100 gram Mąka pszenna 1 szklanka cukier waniliowy 1 opakowanie(małe).....Przygotowanie Wykonanie kruszonki: Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać ręką i odstawić w chłodne miejsce. Wykonanie ciasta drożdżowego: Drożdże wymieszać z cukrem oraz mlekiem i odstawić na około 15 minut w ciepłe miejsce. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto(na końcu dodać rozpuszczona margarynę) i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Formę dobrze wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami, wyłożyć rozwałkowane ciasto, wyłożyć borówki, posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec około 40 minut. | | | Electra | 26.04.2025 01:49:29 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|