Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
CIASTECZKA Z KRÓWKAMI Kruche ciasteczka z ciągnącą krówką w środku |  |
| | kotek | 07.07.2019 08:12:51 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #3968592 Od: 2018-4-14
|
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
SKŁADNIKI OK. 14 SZTUK 100 g masła 7 cukierków "krówek" 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 jajko 220 g (1 i 1/3 szklanki) mąki pszennej 1/2 łyżeczki sodyPRZYGOTOWANIE Masło pokroić i ocieplić w temperaturze pokojowej. Krówki przekroić na połówki i nieco rozpłaszczyć. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Masło ubić na jasny krem razem z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym (ok. 5 minut). Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty. Do oddzielnej miski wsypać mąkę, dodać sodę i proszek do pieczenia, wymieszać. Przesypać do ubitej masy i wymieszać szpatułką. Masę podzielić na 28 części. Formować placuszki, na jednym placku kłaść połówkę krówki i przykrywać drugim plackiem. Złączyć brzegi i odkładać na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 13 - 14 minut aż ciastka od spodu będą już lekko zrumienione. 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia...... | | | Electra | 21.02.2025 01:34:37 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|