Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
TORT LODOWY Z MALINAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ |  |
| | kotek | 03.08.2019 07:02:49 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #3975941 Od: 2018-4-14
|
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
SKŁADNIKI LODY: 2 litry lodów waniliowych lub śmietankowych (gotowych ze sklepu lub domowych np. z TEGO PRZEPISU) OWOCE: 250 g malin 100 g cukru 1 cytryna 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej..KOKOSOWA KRUSZONKA: 170 g mąki pszennej 60 g wiórków kokosowych 80 g cukru 100 g zimnego masła....PRZYGOTOWANIE KOKOSOWA KRUSZONKA: Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. W misce wymieszać mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier. Dodać pokrojone na kawałeczki masło i rozcierać palcami lub mikserem na drobne okruszki ciasta. Kruszonkę wysypać na dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 20-25 minut lub do czasu aż będzie miała lekko złoty kolor. W trakcie pieczenia można 1-2 razy przemieszać kruszonkę. Ostudzić. Połowę ostudzonej kruszonki wysypać na dno tortownicy o średnicy 24 cm.OWOCE: Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Maliny włożyć do niedużego naczynia żaroodpornego, dodać cukier, sok z cytryny i kawałek skórki z cytryny pokrojonej na kilka kawałeczków. Wszystko wymieszać i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut. Zlać sok do garnuszka i zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1 łyżce wody, dodać do syropu w garnuszku, wymieszać i zagotować. Odstawić z ognia, dodać odcedzone maliny i wszystko ostudzić.TORT LODOWY: Lody zmiksować mikserem (około 1 minuta) aż trochę zmiękną, jeśli są za twarde, można chwilę odczekać przed zmiksowaniem. Wyłożyć łyżką na kruszonkę. Polać sosem owocowym i posypać resztą kruszonki, delikatnie wcisnąć dłonią kruszonkę w owoce wyrównując powierzchnię. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin. Obkroić nożem brzegi tortownicy aby zdjąć obręcz. WSKAZÓWKI Jeśli tort będzie dłużej stał w zamrażarce, przed podaniem przekładamy go do lodówki na około 15 minut aby troszkę zmiękł przed pokrojeniem.
| | | Electra | 26.04.2025 01:50:19 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|